PHARMA

Els desenvolupaments de plàstics per a la indústria farmacèutica són, sens dubte, la més exigents. preservar l’eficàcia dels diferents components farmacèutics implica un elevat desenvolupament industrial que només està a l’abast de les indústries més desenvolupades. A Pharma parlem de diversos tipus diferents d’acabats i composicions amb més o menys barrera especialment pel que fa a la humitat i l’oxigen, encara que també barrera UV, llum, etc. Uniplastic és distribuïdor autoritzat de Klöckner Pentaplast, líder mundial de fabricació de plàstics avançats tècnics per a la indústria pharma.

  • MATERIALE MONO:

Composició capes: A.
PVC (una sola capa) amb certificació GMP Pharma. Són materials poc exigents a la barrera i no li aplicaria per al seu propòsit

  • MATERIALS DUPLEX:

Composició AB o ABA, depenent si és simètric o asimètric. PVC-PVdC (Diclorur). Compost per una capa (mono PVC) més un coating de PVdC (diclorur). Aquests materials poden tenir diferents graus de coating PVdC des de 20grs fins a 120 en estàndard i es poden fabricar de dues maneres diferents.

1. Asimètric:

Composició AB, amb PVC-PVdC, com deien amb una coating superficial. Aquests materials poden tensionar una mica durant el procés de termoformat

2. Simètrics:

Composició ABA, amb PVC+ PVdC+PVC té una barrera més protegida que l’anterior ja que no queda exposada ia més té millor comportament durant el procés de termoformat ja que no tensiona tant com els asimètrics.

  • MATERIALS TRIPLEX:

Composició ABC PVC-PE-PVDC. És un tipus de composició que es feia servir molt abans perquè el Polietilè de la capa intermèdia assegurava molt l’adhesió entre el PVC i el PVDC, però actualment els DUPLEX ja donen un excel·lent resultat d’unió entre capes.

  • ACLAR:

És un material que aporta una barrera higròfuga molt alta, en particular pel que fa a la humitat. La composició capes més habitual AB PVC-Polychlorotrifluoroethylene, PCTFE.

  •  Pentapharm® kpMax® S04 Composicions capes ABCA 4 capes.

(PVC/ACLAR®/PVdC/PVC) A banda de l’ACLAR és el material amb més barrera higròfuga. Incorpora una capa de PVdC de 120 g.